Sınav Rehberlik » > ÖSYM Sınavları > TCS - Türki Cumhuriyetler Sınavı TCS Başvuru Koşulları

Paylaş / Kaydet  
Alt 05-17-2009, 04:19 PM
rehber rehber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Administrator

rehber isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart TCS Başvuru Koşulları

TCS Başvuru Koşulları

1- Lise son sınıfta okuyor olmak veya lise mezunu olmak ve her iki durumda da 1 Ocak tarihi itibariyle 21 yaşından gün almamış olmak. Bulgaristan'dan gelecek erkek, Bosna-Hersek, Afganistan, İran, Irak, Ahıska Türkleri, Suriye ve Çin Halk Cumhuriyeti'nden (Uygurlar, Huiler) gelecek tüm öğrenciler için ise lise mezunu olmak ve 1 Ocak tarihi itibariyle 25 yaşından gün almamış olmak.

2- Milli Eğitim Bakanlığınca TCS başvurularından önce ilgili ülkelere gönderilen, Türkiye'de devlet burslusu olarak okurken öğrencilik sorumluluğu ve iradesi dışındaki sebepler (sağlık, doğal afet vb) hariç öğrenimini bırakmış veya devlet bursluluğuna son verilmiş olan öğrenciler listesinde yer almamış olmak.

3- Sağlık yönünden Türkiye'de öğrenim görmesine engel bir rahatsızlığı olmamak.

Etiketler
basvuru, kosullari, tcs, tcs basvuru kosullari

Seçenekler