Sınav Rehberlik » > ÖSS-Üniversite Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı > ÖSS (YGS-LYS) Soru-Cevap Össde Özel durumu bulunan adaylar

ÖSS (YGS-LYS) Soru-Cevap ÖSS ile ilgili sorularınız, yardım istekleriniz

Paylaş / Kaydet  
Alt 12-11-2008, 09:11 PM
rehber rehber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Administrator

rehber isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart Össde Özel durumu bulunan adaylar

Öss'de Özel Durumu Bulunan Adaylar

OKUL BİRİNCİLERİ

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 2880 sayılı kanunla değişik 45. maddesinin(a)fıkras uyannca,ona öğretim okullannı birincilikle bitiren adaylar, genel kontenjana ek olarak yükseköğretim programlannda okul birincileri için aynlacak kontenjanlardan yararlandırılacaklardır. 2007-2008 ders yılı okul birincileri bu kontenjanlardan, 2008-ÖSS'ye girmek koşuluyla, sadece 2008-ÖSYS'de yararlanırlar.

Okul birincilerinin kendi okullannda en yüksek Ağırhklı Ortaöğretim Başan Puamna sahip olabilmeleri için okullanndaki en yüksek mezuniyet puanına sahip olmalan gerekir. Okul birincileri için aynlan kontenj anlar sınırhdır Bu nedenle, tercihlerinin tümünü çok istenen programlar arasından yapan okul birincileri, puanlannin yüksek olmaması dunımunda hiçbir programa yerleştirilmey ebilirler. Bu Kılavuzda y er alan tüm genel kurallar, okul birincileri için de geçerlidir. 2008-ÖS S'de 160 'tan az ÖS S puanı alan okul birincileri, diğer adaylarda olduğu gibi yerleştirilme işlemine alınmazlar.

BELLI SANAT DALLARINDA ÜSTÜN YETENEKLİ ADAYLAR
Belli sanat dallannda üstün yetenekli olduğu saptanan öğrencilerin yükseköğretim programlanna alinmalanyla ilgili işlemler Yükseköğretim Kurulununbelirlediği esaslar çerçevesinde yürütülecektir.

2547 sayıh YükseköğretimKanununun2880 sayılıkanunladeğişik45. maddesinin(b)flkrasıve YükseköğretimKurulunun 27.11.1985 tarihli kararı uyannca devlet konservatuvarlannın müzik ve sahne sanatiarı bölümleri ile güzel sanatlar fakültelerininresimve heykelbölümlerinde okumakisteyenlerin, üstünyeteneUerimnsaptanmasıiçinilgiliyükseköğretim kurumlanna doğrudanbaşvurmaları gerekmektedir. Bu adaylann değerlendirme ve seçme işlemleri Yükseköğretim Kurulunun anılan kararı uy annca ilgili rektörlüklerin oluşturduğu komisy onlar tarafından y apılacaktır.

TÜBİTAK YARIŞMALARINDA BAŞARILI OLAN ADAYLAR
ÖSYS 'ye başvuran adaylardan ortaöğretim kurumlannda okumakta iken Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu - Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (TÜBİTAK-BİDEB) tarafından:
Uluslararası bilim olimpiy atlanna ve proj e yanşmalanna gönderilen ve derecey e giren,
Yurt içinde düzenlenen bilim olimpiyatlannda ve proj e y anşmalannda derecey e giren
adaylar, derece aldıkları alanlarla ilgili yükseköğretim programlannı tercihleri arasında gösterdikleri takdirde, bu programlara yerleştirilmelerinde adayın ilgili AOBP'leri ayrı bir katsayı ile çarpılarak 2008 Y-ÖSS puanlanna eklenecektir.

2008 Y-ÖSS puanlanna katılacak puanlar hesaplanırken, uluslararası bilim olimpiyatiannda altın madalya alanlara 0,24, gümüş madalya alanlara 0,21, bronz madalya alanlara 0,18; uluslararasi bilim olimpiyatlannakatilanfakat derece alamayanlara 0,14; ulusal bilim olimpiyatian ile uluslararasi proje yanşmalarında birinci olanlara 0,14, ikinci olanlara 0,12, üçüncü olanlara 0,10; ulusal proje yarışmasındabirinci olanlara 0,10, ikinci olanlara 0,08, üçüncü olanlara 0,06 katsayısı uygulanacaktir. Birden fazla kategoride derecesi bulunan adaylar için en yüksek olan katsayi uygulanir. Bilim olimpiyatiannda veya projeyanşmalarında dereceye girenlerle ilgili yükseköğretimprogramları derece alinan alanlara göre 2008-ÖSYS YükseköğretimProgramları ve Kontenjanlan Kilavuzundaverilecektir.

2008-ÖSYS'ye başvurmuş adaylardan bilim olimpiyatiannda ve proje yanşmalannda derece alanlara yukandaki uygulamaninyapilabilmesi içinbu adaylann, katıldıklan olimpiyat veya proje yanşmalan, aldıklan derece, derece aldiklan tarih, T.C.Kimlik Numaralan, adlan ve soyadlannınTÜBİTAK tarafindan ÖSYM'ye en geç 25 Temmuz 2008 tarihinde ulaşacak şekilde gönderilmesi gerekmektedir. Bu nedenle bu adaylannyukanda istenilenbilgileri, aldiklan dereceyi gösteren belgenin fotokopisi ile birlikte en geç 18 Temmuz 2008 tarihine kadar TÜBİTAK'abir dilekçe ekinde ulaştırmalan gerekmektedir.

4702 sayılıKanunla2547 sayılıKanunun45. maddesine eklenen(d)bendi uyannca TÜBİTAK'ınkatıldığı Uluslararasi Bilim Olimpiyatiannda altın, gümüş, bronz madalya alanlardan isteyenler, alanlanndaki yükseköğretim programlarından burslu programlar hariç istediklerine, sınavsız olarak kontenjan dışında Merkezimizce yerleştirileceklerdir. Adaylar bu isteklerini TÜBİTAK'a yazılı olarak en geç 18 Temmuz 2008 tarihine kadar bildireceklerdir. Uluslararasi Bilim Olimpiyatiannda altın, gümüş ve bronz madalya alan veya bu madaly alan alma beklentisi içinde olan adaylar yükseköğretim programlanndanburslu olanlanna yerleştirilmek istiyorlarsa 2008-ÖSS 'ye girmek ve kendilerine verilecek olan ek puanla genel yerleştirme işlemlerine dahil olmak zonındadırlar. Bir başka deyişle burslu programlara sınavsız giriş yapilmayacaktir. Burslu programlara girmek isteyen adaylann en az birtercihyaparakbunubir dilekçe ile TÜBİTAK'abildirmeleri gerekir. Adaylar puanlannrnyetersiz olmasi durumunda sınavsız giriş hakkindanyararlanabilmek için alanlanyla ilgili tercihlerini de dilekçelerinde açıkçabelirtmelidirler
Bilim olimpiyatian ile proje yanşmalannda derecelere uygulanacak katsayilar ve sınavsız giriş, OSYS'ye ilk kez başvurulduğu yıl uygulanir, bundan somaki ÖSYS'lerde bu adaylar için herhangi bir uygulama yapilmaz. Derece alan adaylar ilk kez ÖSYS'ye başvurduklan yıl, T.C. Kimlik Numaralanni TÜBİTAK'a süresi içinde bir dilekçe ile bildirerek kendilerine ait derece bilgilerininbu kurum tarafindan ÖSYM'ye resmen ulaştınlmasını sağlamalıdırlar.

Uluslararasi Bilim Olimpiyatiannda kazandiklan derece nedeni ile 2008-ÖSS 'ye girmeyip sınavsız yerleştirilme hakkindanyararlanmak isteyen adaylann da mutlaka 2008-ÖSYS'ye başvunnalan gerekmektedir.

SPOR DALLARINDA ÜSTÜN BAŞARILI OLAN ADAYLAR

Spor dallannda yetenekli ve üstün başanlı adaylar, spor alanlannda yükseköğretim programlanna yerleştirilirken, bu adaylann ağırlıklı ortaöğretimbaşan puanlan, Yükseköğretim Kurulununbelirleyeceği bir katsayi ile çarpılarak 2008-ÖSS puanlanna eklenecektir. Bu uygulamadanyararlanabilmek için Olimpiyat Oyunlan, Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası, Akdeniz Oyunlan, Karadeniz Oyunlan, Güney Doğu Avrupa Ulkeleri Oyunlan, Universiade Oyunlan, Dünya ve Avrupa Gençlik OlimpikFestivali ile Dtinya Askeri Oyunlannda 1., 2. veya 3.'luk kazanilmasi gerekir. Bu adaylar, merkezi yerleştirme dışında, ÖSS puanlan, Ağırlıklı OrtaöğretimBaşan puanlan, yükseköğretim programlanrun kontenjanlan ve adaylann tercihleri göz önünde tutulmak suretiyle ÖSYM'ce yerleştirilecektir.

2008-2009 öğretim yılındasporileilgili alarüardabiryükseköğretimprograrmrdaokımıakisteyen lerirı, 1 Temmuz2007tarihindensonraki bir tarihte Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden veya özerk spor federasyonlanndan aldiklan, Milli SporcuBelgelerininasillarrm veya rioter tasdikli örneğini bir dilekçe ekinde 18 Temmuz 2008 tarihine kadarMerkezimize göndermeleri ve 2008-ÖSSye girmiş olmalari gerekmektedir.

2007-ÖSYS'debuimkandanyararlanarak bir yükseköğretimprogramınayerleştirilmişolan aday lar2008-ÖSS'de aynı imkandan y ararlanmak için tekrar başvurduklannda, ağırlıklı ortaöğretim başan puanlarına, Yükseköğretim Kurulunca belirlenen katsay ının y ansı kadar bir katsay ı uygulanacaktır

TEKNİKLİSELERDE OKUMAKTAOLANADAYLAR
Teknik liselerin üçüncü sınrfında iken 2007-ÖSYS'ye meslek lisesi son sınrf öğrencisi gibi katılmış olan adaylardan 2007-2008 öğretimyüındatelfliikHselerdenmezunolabilecekdurır mdabulunanlar,

2008-ÖSYSAdayBilgiFormunda 12. ÖĞRENİMDURUMU bilgi alanına "1. Bir ortaöğretim kurumunun son sınıt'ında okumaktayım. "ifadesini yazacaklardır
Teknik liselerin üçüncü sınıfında okumakta olanlardan 2007-2008 öğretim yılında meslek lisesi diploması almak isteyip alabilecek durumda bulunanlar da bu seçeneği yazacaklardır

BEDENSEL ENGELLİ ADAYLAR

Bedensel özelliklerinde ağır derecede ve sürekli olarak işlev kaybı veya bozukluğu (örneğin, bütün düzeltmelere rağmen görme veya işitme gücünde tamya da önemli ölçüde eksiklik) olnıası nedeniyle eğitim-öğretim hizmetierinden yeterince yararlanamayan adaylann seçme ve yerleştirme işlemleri, ÖSYM Yürütme Kurulunun saptayacağı bir yöntemle, engel türii, engel derecesi, puanlan ve tercihleri göz önünde bulundurularakyapılacaktır Bu durumdaki adaylar bir üniversite veya devlet hastanesinden alacakları sağlık kurulu raporu ile kimlik bilgilerinin yer aldığı, engellerine ilişkin özgeçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçeyi 2008- ÖSYS Aday Bilgi Formuna ekleyeceklerdir Başvurma işlemleri bittikten sonra engelli duruma gelen adaylann, raporlannı bir dilekçe ekinde hemen ÖSYM'ye göndermeleri gerekir Bu raporlarda belirtilen engel dereceleri ÖSYM'nin görevlendireceği kurullarca incelenecek, adayların engelleri yüzünden ayrı bir seçme ve yerleştirme işlemine tabi tutulup tutulmayacakları bu incelemelerin sonuçlanna göre belirlenecektir. Daha önceki yıllarda engelli olarak ÖSYS 'ye başvuran ve raporları kabul edilen aday lar, engel durumlannda bir değişiklik olmasa da bu durumlarını belirten bir dilekçeyi ve eski raporlarınrnbir fotokopisini 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formuna eklemelidirler Raporları Merkezimize ulaşan ve kabul edilen adaylar, ayrı salonlarda sınava alınacaklarve gerekli ise kendilerine okuyucu/işaretleyici verilecektir Bu adaylann ÖSS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile YDS'ye gireceklerse YDS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinde "Engelli Salonu" yazüı olacakûr ÖSYM'ninyetkili kurullannca raporlan kabul edilmeyen adaylar ÖSYS'ye başvuran diğer adaylar gibi işlem göreceklerdir Görme engelli adaylar sınava, kendilerinin kullanabilecekleri, görmeyenlere özel hesap makineleri getirebileceklerdir

YURT DIŞINDAN (KKTC HARİÇ) BAŞVURAN ADAYLAR

> Öğrerunüeriruyurtdışmdatamamlamışveyasürdürmekteol anlar2008-ÖSYSAdayBilgiFonnundaOKUL ADI bilgi alanrna 'Yurt dışı"yazacaklardır OKULKODU bilgi alanrna ise örgün lise için " 910012", açıköğretim lisesi için"919004" yazacaklardır.

> Türkiye dışında oturan adaylar, 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formunda YAZIŞMA ADRESİ bilgi alanına semt, oturulan şehir ve ülke adını da yazacaklar; bu adaylar İL KODU bilgi alanına "91" yazacaklardır.

> Ortaöğrenimlerini yurt dışında bitirmiş olanlar, diplomalannın onaylı sureti ile birlikte yurt dışındaki öğrenimleri sırasında aldıklan dersleri ve notlan gösterirbelgeyi (transkript); halen öğrenimlerini yurt dışında sürdürmekte olanlar 2007-2008 öğretimyılındabaşanlı olabildikleritakdirde mezun olabileceklerine ilişkinokullanndanalacaklan onaylı bir beige ile birlikte yurt dışındaki öğrenimleri sırasında aldiklan dersleri ve notlan gösterir belgeyi (transkript); ortaöğrenimlerinin birinci veya ikinci y ıllannı veya her iki yılını da yurt içindeki bir okulda okuduktan sonra yurt dışına giderek son sınıfını halen orada okuyanlar veya son sınıfını orada okuduktan sonra mezun olanlar, yurt içinde okuduklan yıllara ait tasdiknamelerinin onaylı örneğini, öğrenim durumlannı aynntılı şekilde anlatanbir dilekçe ile birlikte zarf içine koyacaklar ve 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formuna ekleyeceklerdir. Öğrenimlerini halen yurt dışında sürdürmekte olanlar, son sımfta aldiklan notlan gösteren transkriptlerini de ders yılı sonunda Merkezimize göndereceklerdir. Yurt dışındaki bir okuldan mezun olanlar ile bu okullardan mezun olabilecek durumda bulunanlar mezun olduklan veya okumakta olduklan okullann Turk liselerine denk olduğunu gösterenyurt içinde Milli Eğitim Müdürlüklerinden, yurt dışında Eğitim Müşavirliklerimizden alacaklan denklikbelgesini, okuduklan alanı gösterirbelgeyi ve ortaöğrenimleriyle ilgili özgeçmişlerini (okul adı, yıl, okul türü, alan, okuduklan ülke adı vb.) anlatanbir dilekçeyi ve son altı ay içerisinde çekilmiş bir fotoğrafı da 2008-OSYS Aday Bilgi Formuna ekleyerek posta yolu ile ÖSYM'ye ulaştıracaklardır.

> Yurt dışında bulunan adaylar sınav ücretlerini göndermek için şu iki yoldan birini seçebilirler:
• İsteyen adaylar, yurt içindeki yakınları yardımıyla, 2.5 maddesinde belirtilen kurallara göre gerekli ücreti yatırabilirler. Ancak, yurt içinden sınav ücretini yatıran kimse, bankadan alacağı iki nüsha banka dekontunu adaya iletmeli, aday da dekontun bir nüshasını 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formuna eklemeli, diğerini saklamalıdır
• İsteyen adaylar, ödemeleri gereken ücreti döviz olarak bankaya yatırabilirler. ÖSYM'nin banka döviz hesap numarası bu Kılavuzun arka kapağında yazılıdır. Bu yola başvuran adaylar, ÖSS sınav ücreti olarak 35 Euro, 25 İngiliz Sterlini, 55 İsviçre Frankı veya 45 ABD Dolarım; sadece Sınavsız Geçiş için başvuracak adaylar 5 Euro, 4 İngiliz Sterlini, 9 İsviçre Frankı veya 6 ABD Dolarım yatırdıklarım gösterenbanka veya posta havale makbuzunu, 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formuna ekleyeceklerdir.
• YDS 'ye girmek isteyen adayların ÖSS ve YDS sınav ücreti olarak 40 Euro, 30 İngiliz Sterlini, 65 İsviçre Frankı veya 50 ABD Dolarım bu Kılavuzun arka kapağında yazılı olan ÖSYM'nin banka döviz hesap numarasına yatırmaları gerekir.
> Yurt dışında bulunan adaylar 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formunu ve eklerini büyükçe ve sağlam bir zarf içine koyup Merkezimize iadeli taahhütlü olarak göndereceklerdir. Yurt dışında (KKTC hariç) oturmakta olan adayların, en geç 7 Nisan 2008 tarihi saat 17.30'a kadar Merkezimize ulaşan belgeleri işleme konacaktır.
> 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formunu kurallara uygun olarak doldurmayan, banka veya posta havale makbuzu geçersiz olan ve 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formunu süresi içinde Merkezimize ulaştırmayan adayların belgeleri işleme konmaz.
> Yurt dışında halen okumakta olan adaylar ile yurt dışındaki bir okuldan mezun olan adayların 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formundaki öğrenim bilgilerinin onayı Merkezimiz tarafındanyapılacaktır
Türkiye'deki bir ortaöğretim kurumundan mezun olup yurt dışında oturmakta olan veya başvuru süresince yurt dışında olduğunu belgeleyen adaylar, bu belgeyi, 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formuna, bir fotoğraf ve diplomalarının onaylı bir örneğini ekleyerek belirtilen süre içerisinde Merkezimize posta ile göndereceklerdir.
Alt 12-11-2008, 09:14 PM
Administrator

YURTDIŞINDA YÜKSEKÖĞRENİM GÖRMEK İSTEYENLER

2008-2009 öğretim yılında kendi imkanlarıyla Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, AB 'ye üye ve aday olan ülkeler ile Avrupa Ekonomik Alanına üye olan ülkeler (İzlanda, Lihtenşayn, Norveç ve İsviçre) hariç yurt dışında yükseköğrenim görmek isteyenlerin diploma denklik başvurularının değerlendirilebilmesi için 2008-ÖSS'ye girmeleri ve önlisans programları için ilgili puan tülünde 160 veya daha fazla, lisans programları için ilgili puan türünde 185 veya daha fazla puan almalarışartı aranacaktır
Yurt dışında öğrenime başlayan (yukarıda belirtilen ülkeler dahil) öğrencilerden Türkiye 'deki üniversitelere yatay geçiş başvurularında ÖSS Sınav Sonuç Belgesi veya aşağıda belirtilen muadil sayılan belgeler aranacaktır.
Lisans öğrenimi yapmak üzere yurt dışına gitmek isteyen öğrenciler aşağıda belirtilen belgelerden herhangi birini sağladıkları takdirde, ÖSS'den minimum 185 puan alma koşulunu yerine getirmiş sayılırlar; ancak bu uygulama, söz konusu öğrenciler için Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarına seçme ve yerleştirmede bir hak sağlamaz.
SAT 1 (Minimum 1000 puan)
ACT (Minimum21 puan)
Abitur
Fransı
z Bakaloryası
GCE A Level Sertifikası
(Minimum 2 ders)
Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureat IB)
Avusturya Matura Diploması (Matura Reifezeugnis)
İtalya Maturita (Diploma di Matuhta)
ÖSS sonucuna göreyerleşilebilenÖSYS Kılavuzunda yeralanülkelerile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti haricinde yurt dışında bulunan ülkelerde yüksek öğrenimine devam edecekler için ÖSS sonuçlarının takip eden yıl için de geçerli olmasının uygun olduğuna T. C Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu' nca karar verilmiştir.
Yurt dışındaki yükseköğretim kuramlarında öğrenim göreceköğrencilerinöğrenciliklerini tanıtmaları, MilliEğitim Bakanlığı veya yurt dışı temsilciliklerimizde öğrenci dosyası açtırmaları ve vize almaları gerekmektedir.
Alt 12-11-2008, 09:16 PM
Administrator

BİRDEN FAZLA ORTAÖĞRETİM KURUMUNDAN DİPLOMA ALMIŞ OLAN ADAYLAR

En az iki diploması olanlar ile en az bir diploması olup 2007-2008 öğretim yılı içinde bir başka diploma alabilecek durumda olanlar, 2008-ÖSYS'ye başvururlarken bu okullardan birini seçeceklerdir. Ancak başvurusunu son sımf öğrencisi olarak yapacak olan adaylar mezun olamadıklarında, kazandıkları yükseköğretim programına kayıt yaptıramayacaklarım göz önünde bulundurmalıdırlar.

2007-ÖSYS'YE BAŞVURMUŞ ANCAK 2006-2007 ÖĞRETİM YILINDA MEZUN OLAMAMIŞ ADAYLAR
Bu durumda olan adaylar, başvuru sırasında mezun durumda değillerse, 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formunun 12.ÖĞRENİM DURUMU bilgi alanına durumlarına göre, "1. Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında okumaktayım." veya "2. Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında beklemeliyim." ifadesini yazacaklardır.

Ortaöğretim kurumlarında okumakta iken ÖSYM'ce 2007-ÖSYS 'de biryükseköğretim programına yerleştirildiği halde o yıl mezun olamadığı için kayıt yaptıramayan adaylar, başvuru sırasında mezun durumda iseler, 2008-ÖSYS Aday Bilgi Formunun 12. ÖĞRENİM DURUMU bilgi alanına "4. Bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra ÖSYM'ce yerleştirilmedim ve önkayıtla kayıt olmadım." ifadesini yazacaklar ve okullarından alacakları hangi tarihte mezun olduklarım gösteren belgeyi bir dilekçeyle birlikte ÖSYM Sınav Hizmetleri Müdürlüğü 06538 Bilkent/Ankara adresine göndereceklerdir. Bu yapılmadığı takdirde adaylar, bir önceki yıl yerleştirilmiş aday işlemi göreceklerdir.

2008-ÖSYS 'ye başvurma sırasında mezun durumda olmayan ancak, başvurduktan sonra 2008 Haziran ayı öncesinde mezunolan adaylar bu Kılavuzun sonundaki 2008-ÖSYS OKUL BİLGİLERİ DEĞİŞİKLİĞİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ ni dolduracaklar, bu dilekçeye diploma veya belgelerinin suretini ekleyecekler ve bu evrakı 6 Haziran 2008 tarihine kadar ÖSYM Sınav Hizmetleri Müdürlüğüne ulaştıracaklardır.

KİMLİK BİLGİLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLANLAR
2008-ÖSYS ye başvurduktan sonra adı, soyadı, doğum tarihi gibi kimlik bilgilerinde değişiklik olanların, bu değişikliğe esas olan mahkeme karan, nüfus cüzdanı, nüfus idaresi kayıtlan, evlenme cüzdanı, evlat edinme ve boşanma ilamı gibi belgelerin noterden onaylı suretlerini 11. ÖSYM İLE YAZIŞMALAR maddesinde sözü edilen dilekçe ekinde Merkezimize göndermeleri gerekmektedir.

Etiketler
adaylar, bulunan, durumu, Össde, Özel

Seçenekler

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:07 PM.