| ÖSS (YGS-LYS) Soru-Cevap ÖSS ile ilgili sorularınız, yardım istekleriniz |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI (ÖSS) PUANLARI NASIL HESAPLANACAKTIR? 2008-ÖSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayn ayn değerlendirmeye alınacaktır. Her adayın Türkçe (Tür), Sosyal Bilimler-1 (Sos-1), Matematik-1 (Mat-1), Fen Bilrmleri-1 (Fen-1), Mebiyat-Sosyal Bilimler (Ed-Sos), Sosyal Büinüer-2 (Sos-2), Matematik-2 (Mat-2) ve Fen Bilinüeri-2 (Fen-2) testierinden cevap verdiği her test için bir standart puan hesaplanacaktır. Tür, Sos-1, Mat-1, Fen-1, Ed-Sos, Sos-2, Mat-2 ve Fen-2 standart puanlannın ayn ayn hesaplanmasında şu yol izlenecektir: • Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testte hatalı soru bulunduğu takdirde bu soru puanlama dışında tutulacak ve adaylann puanlan diğer sorulara verdikleri cevaplardan hesaplanacaktır. • Her adayın, testiere verdiği doğru ve yanlış cevaplann sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkanlarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacakür Son sınıfta okumakta olan adaylann ilgili testten aldıklan ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullamlarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır. Hesaplanan standart puanlar ve Tablo 2Adaki ağırhklar kullamlarak adaylann Ağırhkh ÖSS puanlan (AÖSS) hesaplanacaktir. AÖSS puanlannin hesaplanabilmesi için hangi testlerden en az kaç ham puan alınması gerektiği Tablo 1 Ada görülmektedir Her aday için yalmzca bu tablodaki koşullann sağlandığıAÖSS puanlan hesaplanacaktır. AÖSS puanlanndan her biri kendi içinde en küçüğü 100 en büyüğü 300 olan puanlara dönüştürülerek ÖSS-SÖZ-L ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1, ÖSS-DİL, ÖSS-SÖZ-2, ÖSS-SAY-2 ve ÖSS-EA-2 puanlan oluşturulacaktır. |
|
|
|||
|
|||
|
Öncelikle merhabalar.
Uygun başlığa mı yorum yazıyorum pek bilmiyorum aslında ![]() Aobp nasıl hesaplanıyor,bu konuda az çok bilgim var.11. sınıf-sözel öğrencisiyim şu anda.Lise 1'de 3.33,lise 2'de 4.65 idi başarı notum.Bu sene yine 4'ün üzerinde olacak.Son sınıfta da yüksek tutmaya çalışacağım.Fakat başlangıç olarak da olsa nasıl başarı ortalamam? 0.8 ile çarpıldıktan sonra,okulun bana vereceği puanın 70 ve üzerinde olma ihtimali nedir?Ve bunun için tahminen de olsa otalamam nasıl olmalı?Başarı ortalamam lise 1 ve 2. sınıfta yetersiz mi sayılır?Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
| Etiketler |
| hesaplanacaktir, nasil, puanlari, seçme, sinavi, ÖĞrencİ, öss |
| Seçenekler | |