Sınav Rehberlik » > ÖSS-Üniversite Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı > ÖSS (YGS-LYS) Soru-Cevap öss puanları hesaplanırken aobp'ler öss puanlarına nasıl katılacak?

ÖSS (YGS-LYS) Soru-Cevap ÖSS ile ilgili sorularınız, yardım istekleriniz

Paylaş / Kaydet  
Alt 12-11-2008, 08:39 PM
rehber rehber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Administrator

rehber isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart öss puanları hesaplanırken aobp'ler öss puanlarına nasıl katılacak?

Yerleştirmede kullanılacak olan Y-öss puanları hesaplanırken aobp'ler öss puanlarına nasıl katılacak ve ek puanlar nasıl hesaplanacaktır?

Her aday için hesaplanmış olan ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları (AOBP-SÖZ, AOBP-SAY ve AOBP-EA) adayın alam ile ilgili yükseköğretim programlarına yerleştirme yapılırken 0,8; adayın alam dışındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme yapılırken 0,3 ile çarpılarak sınav puanlarına katılacak ve böylece adayların yerleştirme puanlan hesaplanacaktır (Bakınız Tablo 2B).

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 2880 sayılı kanunla değişik 45. maddesinin (a) fıkrasına ve 3708 sayılı Kanunun 7. maddesi ile 2547 sayılı kanuna eklenen Ek Madde 2l'e göre, bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarının mezunları, Yükseköğretim Kurulunca saptanacak alanlarda bir yükseköğretim programına yerleştirilirken Ağırlıklı Ortaöğretim Basan Puanlan ve bu Kılavuzda belirtilen katsayılar ile çarpılarak elde edilecek ek puanlar Y-ÖSS puanlarına eklenecektir. Bu alanlar bu Kılavuzda Tablo 3 Ave Tablo 3B 'de gösterilmiştir. Bu ek puanlardan yararlanmak için adayların ilgili puan türünde 2008-ÖSS'de 185 veya daha yüksek puan almış olmaları gerekmektedir. Ek puanlar, ilgili Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanının 0,24 katsayısı ile çarpımından elde edilecektir. ÖSS puan türlerine göre, ek puanların hesaplanmasında kullanılacak ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları ve bu puanların çarpılacağı katsayılar Tablo 2C'de gösterilmiştir.

2007-ÖSS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına (açıköğretimin kontenjansız programlan hariç) yerleştirilen adaylar 2008-ÖSS puanı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilirken Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanına uygulanacak katsayılar yarıya düşürülecektir.

Sınavsız Geçiş ile 2007-ÖSYS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanlarına uygulanacak katsayılarda herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

2006-2007 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarından mezun olamadıkları için yerleştirildikleri yükseköğretim programlarına kayıtlarım yaptıramayan adaylar, durumlarım 10.10'da belirtildiği şekilde dilekçe ile ÖSYM'ye bildirdikleri takdirde yerleştirilmemiş adaylar gibi işlem göreceklerdir.

Etiketler
aobpler, hesaplanırken, katılacak, nasıl, puanları, puanlarına, öss

Seçenekler

Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:05 PM.