| ÖSS (YGS-LYS) Soru-Cevap ÖSS ile ilgili sorularınız, yardım istekleriniz |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Öncelikle kolay gelsin hocalarıma,hayırlı ramazanlar ;
ben bu sene öss ye girdim ve beklediğimden daha doğrusu istediğimden çok düşük bir puan aldım,dolayısıyla tercih yapmayacaktım seneye birdaha girerim diyodum.babamın baskısıyla uyduruk bi liste hazırlayıp yolladım.kayseri melikşah üniversitesi bilgisayar mühendisliği tuttu yanlız ben orayı devlet üniversitesi zannediyordum ama özelmiş tabii kayıt falan yaptırmadım.dolayısıyla puanım düşecek seneye. benim öğrenmek istediğim şu : seneye sistem değişecek ve okul puanının etkisinin yarıya düşeceği söyleniyor.bana 80 üzerinden 74,5 puan geldi okuldan.seneye 40 üzerinden 37 puan gelmiş olacak düz mantıkla bakıldıgında.ve bildiğim kadarıyla bu yerleşip de gitmeyen tekrar sınava giren kişilerin okul puanları yarıya düşüyor.merak ettiğim şey,eğer bu okul puanının sistem değişikliği gereği yarıya inme meselesi doğruysa,benim 37 puanım cezadan ötürü yarıya düşürülecek ve 18-19 civarı bir puan kesintisi olacak.tabi bu benim varsayımım.böyle büyük bir hatanın bedeli 19 puan mıdır sadece? Birde,bu kırılacağını düşündüğüm 18 puan yeni sisteme göre 18 puan.bugünkü sistemde de karşılığı 18 puan mı olur yoksa katsayılarda bir değişme olur da yeni sistemin 18 puanı bugünkü sistemde 20-30 puana mı karşılık gelir bilmiyorum. Uzun lafın kısası,hatamın bedeli tam olarak ne olacak bunu öğrenmek istiyorum sizlerden. şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin tekrar. |
![]() |
| Seçenekler | |