|
|
|||
|
|||
|
Öss Başvuru Koşulları
Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2009-ÖSYS'ye (Sınavsız Geçiş dahil) başvurabilirler: - 2008-2009 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açıköğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler, - Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar. - Ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme sınavlarına girenler, - Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar, - Ortaöğrenimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan durumları yukardakilerden birine uyanlar. Ayrıca durumları yukardakilerden birine uyan yabancı uyruklu ve uyruksuz adaylar da başvurabilirler; ancak, bu adaylar ÖSS sonuçları ile 2009-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programlarına yerleştirilmezler. |
![]() |
| Etiketler |
| öss başvuru, Öss başvuru koşulları |
| Seçenekler | |