| ÖSS (YGS-LYS) Sıkça Sorulan Sorular Öss ile ilgili merak edilenler |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
EŞİT AĞIRLIK öğrencileri için hangi bölümler ortak alanda yer almaktadır ?
EŞİT AĞIRLIK ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTELERDEKİ HANGİ LİSANS PROGRAMLARINI ORTAK ALANDAN (Alan-İçi Olarak) TERCİH EDEBİLİYOR ? Bir bölümün Alan-İçi olarak tercih edilmesi durumunda, adayın Y-ÖSS puanı hesaplanırken, AOBP puanı 0.8 ile çarpılarak ÖSS Puanına eklenir. SAY-1 Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Ebelik Aktüerya Hemşirelik SAY-2 İlköğretim Matematik Öğretmenliği Matematik Öğretmenliği Matematik Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Aktüerya Bilimleri Ebelik Hemşirelik Tarım İşletmeciliği Finans Matematiği Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri SÖZ-1 Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Görme Engelliler Öğretmenliği İşitme Engelliler Öğretmenliği Zihin Engelliler Öğretmenliği SÖZ-2 Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Reklamcılık Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Türk Dili ve Edebiyatı Türkçe Öğretmenliği Halkla İlişkiler ve Reklamcılık |
|
|
|||
|
|||
|
slm bn 12.sınfa geçtim eşit ağırlık bölümündeyim.size sorum;ben hemşirelik istiyorum ve buda say1 puanımla olabiliyor galiba peki ben şimdi tm alanındayken say1 puanımla hemşireliği tercih etmek istesem benim bir kaybım olur mu?yani illede sayısal mı olmam gerekiyordu? kapsamlı bir şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler..
|
![]() |
| Etiketler |
| esit agirlik ortak alan |
| Seçenekler | |