Sınav Rehberlik » > MEB Sınavları > AİO - Açık İlköğretim Okulu Ders Seçme

AİO - Açık İlköğretim Okulu AİO - Açık İlköğretim Okulu

Paylaş / Kaydet  
Alt 08-25-2010, 05:03 PM
refresh refresh isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Administrator

refresh is on a distinguished road
Standart Ders Seçme

Kayıt Yenileme Yapan Öğrenciler için ders seçme,
Çalışma takviminde belirtilen süreler içersinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuran öğrenciler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince kayıt yenileme işlemleri tamamlandıktan sonra, Açık İlköğretim Okulunun İnternet adresi olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayfasının sağ üst köşesinde bulunan „[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bölümünden sisteme T.C. Kimlik No ve şifresi ile girerek "Kayıt Yenileme İşlemleri" başlığı altındaki "Ders Seçme" menüsünden işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Yeni Kayıt Yapan Öğrenciler için ders seçme,
Açık İlköğretim Okuluna yeni kayıt için başvuran adayın belgeleri Okul Müdürlüğünce oluşturulan komisyonlarca incelenip, kesin kayıtları yapılır.Kesin kaydı yapılan öğrencinin öğrencilik durumu „Aktif“ öğrenci konumuna gelir. Aktif konuma gelen öğrenci Açık İlköğretim Okulunun İnternet adresi olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayfasının sağ üst köşesinde bulunan „Öğrenci Girişi“ bölümünden sisteme şifresi ve diğer bilgileri ile girerek Yeni Kayıt İşlemleri Başlığı altındaki Ders seçme menüsünden işlemlerini gerçekleştirebilir.

DERS SEÇME İLE İLGİLİ KRİTERLER;

1-Sistem açık olduğu sürece öğrenciler ders seçme işlemlerini gerçekleştirebilirler, dilerlerse seçtikleri dersleri değiştirebilirler.
2-Ders seçme işlemi Sınav kütüğünün oluşturulacağı zaman kapatılacaktır. Öğrencinin en son seçmiş olduğu dersler sınavına gireceği derslerdir.
3-Sınav kütüğü oluştuktan sonra ders değişikliği ile ilgili hiç bir talep dikkate alınmayacaktır.
4-Ders seçme 6 ve 7. Sınıf öğrencilerine yönelik bir uygulamadır.
8-Sistem gereği ders seçilmesi gereklidir. Ders seçmeyen öğrenciye sistem otomatik ders atayacaktır. Sistemin atayacağı derslere itiraz söz konsu değildir.
9-Yönetmelik gereği üstten enfazla 4 (Dört) ders seçilebilir, Ancak bazı durumlarda ders oturum sayısının veya bir dönemde en fazla 12 dersten sınava girebilme kriterinin aşılması durumunda üstten seçilecek ders sayısı 4 ten az olabilecektir.
Örnek ders seçme işlemleri için (bkz. Sıkça Sorulan Sorular)

Etiketler
ders secme

Seçenekler